Regres & Verhaal

Regres en verhaal van schade is een ondergeschoven kindje in de verzekeringswereld. Verzekeraars moeten de schade bij een andere verzekeraar verhalen, maar de andere verzekeraar erkent geen aansprakelijkheid. Als verzekeraar zit je meteen met je handen in het haar. Een dwangmiddel is er niet. De schadebehandelaar blijft de schade herhaaldelijk afwijzen, de vordering wordt vervolgens afgeboekt en als verzekeraar loop je een schadebedrag mis waar je wel recht op hebt.

Voor verzekeraars treden wij op in de bemiddeling met een andere verzekeraars. Dit doen wij voornamelijk door de andere verzekeraar aansprakelijk te stellen en te wijzen op haar verplichtingen. Dit doen wij door een gemotiveerd juridisch verhaal. De ervaring leert dat verzekeraars vervolgens er gezamenlijk uitkomen. Helaas is daar vaak wel eerst een externe advocaat voor nodig. In enkele gevallen wordt de situatie voorgelegd aan de rechter of een geschillencommissie. Op deze wijze brengen wij verzekeraars en (sociale) uitkeringsinstanties verder.

Verhaalsmogelijkheden​

Wil jouw organisatie meer weten over onze aanpak in schaderegelingsopdrachten en de wijze waarop wij te werk gaan? Stuur ons een bericht en wij lichten dit in een persoonlijk gesprek graag toe.