Middelzwaar of ernstig letsel

Letsel van kinderen

Kinderen kunnen op meerdere manieren betrokken raken bij een ongeval. Denk aan een ongeval van een kind op een scooter of een fiets. De gevolgen kunnen rampzalig zijn en is de nachtmerrie van elke ouder. Hoewel dit niet de eerste prioriteit is van een ouder, is het wel van belang voor de toekomst om te onderzoeken of een ander hiervoor aansprakelijk is. Vaak is er een verzekeraar aanwezig die deze schade heeft verzekerd, zoals bij een ongeval in het verkeer. De schade van kinderen kan vaak hoog oplopen, vooral als zij in de toekomst niet (meer) in staat zullen zijn om loonvormende arbeid te verrichten.

Ongevallen bij de geboorte

De geboorte van een kind is een van de mooiste momenten, althans dat zou het moeten zijn. Helaas komen er in Nederland nog teveel baby’s met letselschade ter wereld, bijvoorbeeld door zuurstofgebrek of verkeerd handelend van ziekenhuispersoneel. In sommige situaties is het bekend dat het kindje met problemen ter wereld kan komen, maar is er geen goed personeel aanwezig om hiermee om te gaan.

Schade Advocatuur helpt ouders en kinderen van medische fouten. Wij onderzoeken eerst of er sprake is van een medische fout. Vervolgens maken wij met u een plan van aanpak om het ziekenhuis aansprakelijk te stellen.

Ongevallen spelende kinderen

Ook bij spelende kinderen kan er soms ernstig letselschade ontstaan. Gedacht kan worden aan kinderen op klimtoestellen, springkussens of een hockeystick tegen het gebit van jouw kind. In dat geval onderzoeken wij of het klimtoestel voldoet aan alle gestelde (NEN)normen.

Ook bij gebitsletsel kan er vaak forse schade ontstaan aan het gebit en kan dit tot hoge kosten leiden, zelfs in de toekomst als het kind ouder is.

Letsel van kinderen

Wij zijn er voor iedereen op het gebied van letselschade. Dus ook voor jou. Wij richten onze aandacht op mensen met ernstig letsel. Dit betekent dat je door het ongeval niet meer in staat moeten kunnen zijn om te werken en in de toekomst dit waarschijnlijk ook niet meer mogelijk is. In sommige gevallen kunnen we in overleg met de verzekeraar een nieuwe baan voor jou vinden, bijvoorbeeld door jou om te scholen naar ander werk.

In sommige situaties staat het vast dat dit niet meer mogelijk is, bijvoorbeeld bij hersenschade of bij een dwarslaesie. In dat geval gaan wij in overleg met de verzekeraar kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat de financiële schade minimaal blijft.

Advocaat