Letselschade

Aansprakelijkheid van de werkgever

Word jij als werkgever aansprakelijk gesteld voor een bedrijfsongeval? Of heeft een werknemer een ongeval gehad op het werk? In veel situaties is de werkgever hiervoor verzekerd. In dat geval kan jij als bedrijf deze schade melden bij jouw verzekeraar.

Niet elke werkgever is goed verzekerd. In sommige situaties bestaat er discussie met de verzekeraar over de polisdekking. Het is ook mogelijk dat jouw bedrijf niet (goed) verzekerd is bij ongevallen. Ondertussen kan jouw werknemer niet meer werken en wordt de schade op jouw bedrijf verhaald. De schade kan in dat geval in de tonnen of zelfs miljoenen lopen bij ernstige gevallen. Wij staan jou als werkgever in dit soort situaties bij.

Een situatie die wij vaak tegenkomen is een dat kleine bedrijven niet verzekerd zijn voor arbeidsongevallen. Ze hebben bijvoorbeeld geen personeel in dienst. Af en toe helpt een vriend bij de werkzaamheden. Deze persoon valt tijdens de werkzaamheden van het dak of snijdt met een zaagmachine in zijn hand. Ben je dan aansprakelijk voor de schade? In veel gevallen ben jij hier als bedrijf voor aansprakelijk. Wij geven graag advies en helpen jouw bedrijf bij aanspraken.

Schade oplopen door een ander

Tot slot kan jouw bedrijf schade oplopen door het handelen van een ander. Denk aan een fruitkwekerij waarbij een extern bedrijf gebruik heeft gemaakt van een verkeerd middel in de gewassen, waardoor de hele oogst verloren is gegaan. De materiële schade kan in dat geval snel in de duizenden euro’s lopen.

Wil jouw organisatie meer weten over onze aanpak in schaderegelingsopdrachten en de wijze waarop wij te werk gaan? Stuur ons een bericht en wij lichten dit in een persoonlijk gesprek graag toe.