Verzekeraar De Goudse maakt per abuis € 189.485,75 over naar contra schade-expert: 12 maanden gevangenisstraf.

Verzekeraar De Goudse maakt per abuis ruim € 189.000,- over naar een contra schade-expert.
Dit geldbedrag was niet bestemd voor de contra schade-expert, maar was bestemd aan de verzekeringsnemer die schade had geleden. Wat moet er gebeuren met het verkeerd overgemaakte bedrag? De schade-expert moet het geld terugbetalen en krijgt een jaar gevangenisstraf, aldus de strafrechter.

Schadevergoeding op verkeerde rekening

De onverplichte betaling werd door De Goudse pas geconstateerd, nadat de verzekeringsnemer navraag deed waar zijn schadevergoeding bleef. De schade-expert geeft vervolgens bij De Goudse aan dat hij niet aan het terugbetaalverzoek kan voldoen: “Op de door ons gebruikte IBAN-rekening werd het door u genoemde bedrag NIET aangetroffen. Het is sterker: in het kwartaal van 1 juli 2019 tot 1 oktober 2019 werd geen enkele betaling van De Goudse door ons genoteerd. Opgemerkt dient te worden dat een bedrag, ter grootte van het door u genoemde bedrag, in ons bedrijf ook vrijwel onmiddellijk was opgevallen. Wij kunnen dan ook helaas niet voldoen aan uw uitnodiging om e.e.a. retour te betalen.”

Volgens de contra schade-expert was hij niet de persoon die de schadevergoeding overboekte. Andere personen konden over zijn bankrekeningen beschikken. De schade-expert wist niet waar het geld was. Is de schade-expert schuldig aan verduistering en witwassen? Ja, hieraan is de schade-expert schuldig volgens de rechter.

Gevangenisstraf wegens verduistering

De contraschade-expert krijgt een gevangenisstraf opgelegd van 12 maanden. Daarnaast moet de schadevergoeding worden terugbetaald aan De Goudse.

Wie is deze schade-expert?

Ondanks dat het vonnis geanonimiseerd is zijn er artikelen beschikbaar die qua feiten volledig overeenkomen. Het zou gaan om contra schade-expert E.H. uit Hilversum. Zie het artikel van het AD hierover.

De strafrechtelijke uitspraak kan je hier teruglezen.

Deel dit artikel

Meer publicaties

Meer weten over dit onderwerp?